Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Grass not showing on terrain consistently

    I thought this is something I've reported before but I couldn't find a thread. Maybe I only sent an email last time. Anyway, I first noticed this months ago but it appears to be an issue still.

    I was running along thinking how dead and brown the ground appeared when I noticed ahead a line where grass suddenly sprouted:


    Remembering I had seen this before I went into options and adjusted the grass distance. From what I remember the actual setting doesn't matter. Just changing it to anything forces the grass to recalculate and corrects the problem:


    So I kept going and eventually ran into another spot where the grass behaved this way. However this time when I started playing the the grass distance setting I got an error message (I didn't cap it but I believe it was "Error: Unable To Load Surfaces For Zone: 858"). And then when I tried to move, crossing over the border into a new zone, the client locked up and I had to kill it. Here is my log file:

    // Log File Created At: Sun Oct 17 17:04:04 2010
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Xsyon Version: 20101014.0
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Mode: Windowed
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Data Initialized
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Player Initalized
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Creating Graphics
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Success: Vertex Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : Success: Pixel Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:04:04 2010 : DirectGraphics Initalized
    Sun Oct 17 17:04:49 2010 : Creating environment
    Sun Oct 17 17:04:49 2010 : Creating sun
    Sun Oct 17 17:04:49 2010 : Creating moon
    Sun Oct 17 17:04:49 2010 : Creating water
    Sun Oct 17 17:04:50 2010 : Creating snow
    Sun Oct 17 17:04:50 2010 : Creating precipitation
    Sun Oct 17 17:04:50 2010 : Loading ambient sound set
    Sun Oct 17 17:04:52 2010 : Creating move sectors
    Sun Oct 17 17:04:52 2010 : Creating base trees
    Sun Oct 17 17:04:55 2010 : Creating surfaces
    Sun Oct 17 17:05:01 2010 : Creating sectors
    Sun Oct 17 17:05:08 2010 : Creating backdrop terrain
    Sun Oct 17 17:05:09 2010 : Creating terrain
    Sun Oct 17 17:05:09 2010 : World loaded
    Sun Oct 17 17:06:56 2010 : Crossing sector boundary begin...Sector: 1
    Sun Oct 17 17:07:02 2010 : Crossing sector boundary end...Sector: 1 Zone: 896
    Sun Oct 17 17:07:15 2010 : Success: Vertex Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:07:15 2010 : Success: Pixel Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:08:32 2010 : Success: Vertex Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:08:32 2010 : Success: Pixel Shader 2.0 Loaded
    Sun Oct 17 17:14:51 2010 : Crossing sector boundary begin...Sector: 5
    Sun Oct 17 17:14:55 2010 : Crossing sector boundary end...Sector: 5 Zone: 938
    Sun Oct 17 17:17:52 2010 : Crossing sector boundary begin...Sector: 1
    Sun Oct 17 17:18:49 2010 : Warning: GetTexturePack failed: 209_surface
    Sun Oct 17 17:18:49 2010 : Warning: 209
    Sun Oct 17 17:18:49 2010 : Error: Unable To Load Surfaces For Zone: 858
    Sun Oct 17 17:18:54 2010 : Crossing sector boundary end...Sector: 1 Zone: 857

  2. #2

    Re:Grass not showing on terrain consistently

    could you send this in an email please. I think It will be very helpful since you have the logs.

  3. #3

    Re:Grass not showing on terrain consistently

    I used the web form and posted a link to this thread in it. Xsyon has a post somewhere that says serious bugs or crashes should be reported via the form rather than email.

Similar Threads

  1. Tribe tags
    By Largion in forum Prelude Talk - General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 05-15-2010, 05:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •