Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Poor performance

    system specs:- Intel core2 duo e8400 @ 3.00ghz
    4.00 gb ram
    64bit os
    gtx275 card

    ive turned every thing off or set to lowest settings and still the best i can get is 7 fps(normal game play)
    if i look straight down over my character , i can get 50 fps. Also the music stutters alot when below 25 fps. ive installed the latest drivers and tried a dozen or more different options but nothing makes a real difference

    is there any thing other then buying new computer to speed this game up as im not enjoying playing at 7 fps ?

  2. #2
    Turn off all shadow and dimish terrain/tree distance

    Water reflect/Texture keep high

    i play C2D EE7300
    4gb ram + win7 x64
    HD4890 about 60-70 fps

  3. #3
    Turn off all shadow and dimish terrain/tree distance

    Water reflect/Texture keep high

    i play C2D EE7300
    4gb ram + win7 x64
    HD4890 about 60-70 fps

  4. #4
    very odd. Have you tried upgrading your graphics card? How many monitors and what size/res?

  5. #5
    running 1 monitor @ 1920 x 1200 res.
    Also to update from when i last posted.
    day1 i couldnt get the game to run (in normal game play) over about 9 fps. I finally gave up in disgust and though ill try again tomorrow.
    day2 i logged on and game is running very nicely (50~60 fps normal game play)so i thought , cool it fixed itself
    day3 its back to the way it was on day1 (poor fps) im thinking what the hell have i done!! remembering i did turn on couple settings so i went back to options and turned them back to where they were + rebooted puter just to be sure but it still runs poorly like day1. Though over the last 2 weeks ive noticed that my puter is starting to play up in general, just little things happen that dont normally happen so i have been thinking on replaceing my puter with a new one.

  6. #6
    Sounds Like your videocard is dying ... have you tried running any other high demand games? or a benchmark ? an mem scan and harddrive scan also dont hurt once a while.

  7. #7
    ok guys i switched out the hdmi cable for a vga cable and reseated the video card and now im back to 50+ fps ....life is good again. here i was worried that i would miss the launch lol.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Thump View Post
    ok guys i switched out the hdmi cable for a vga cable and reseated the video card and now im back to 50+ fps ....life is good again. here i was worried that i would miss the launch lol.
    Dont cheer to early, that causes bad luck as it has before .

    Quote Originally Posted by Thump View Post
    day3 its back to the way it was on day1 (poor fps) im thinking what the hell have i done!!
    And even mouse and gnomes are known to cut cables, Vga cables are so much lesss resisted to them then those modern hdmi's

  9. #9
    Xsyon Citizen Zarin's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Denver, Colorado
    Posts
    124
    I had some performance problems too.

    Try turning anti-alias off or down and do the same for shadows too. That helped.
    Quote Originally Posted by Buddha
    A jug fills drop by drop...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •